E-mailaccounts

Nieuw e-mailadres aanmaken via DirectAdmin

U kunt zelf een nieuw e-mailadres kunt aanmaken via het DirectAdmin beheerpaneel van uw webhosting pakket.
In dit artikel wordt beschreven hoe u een nieuw e-mailaccount kunt aanmaken.

INLOGGEN OP HET BEHEERPANEEL VAN DIRECTADMIN

Open uw browser en ga naar uw domeinnaam. Typ achter uw domeinnaam een dubbele punt, gevolgd door viermaal het getal 2.
Het volledige adres wordt dan www.uwdomeinnaam:2222 U krijgt dan onderstaand inlogscherm te zien:
Log in met de hostinggegevens die u heeft ontvangen en klik vervolgens in het menu op 'Email manager', 'Email Accounts'.
U krijgt dan onderstaand overzicht te zien:
Standaard wordt er één e-mailadres aangemaakt dat begint met de gebruikersnaam van uw hostingaccount.
Dit adres wordt gebruikt om systeem e-mails te versturen en kunt u niet verwijderen.

NIEUW E-MAILACCOUNT AANMAKEN

Klik rechts bovenaan op de knop ‘Create account‘. Het volgende scherm wordt getoond:
Username (Gebruikersnaam)
Vul achter ‘username’ het eerste deel van het door u gewenste adres in.
Wilt u bijvoorbeeld het e-mailadres [email protected] aanmaken, dan vult u in het eerste vakje het woordje ‘informatie’ in.

Password (Wachtwoord)
Het wachtwoord kunt u zelf bedenken of u kunt het systeem een wachtwoord laten genereren door de icon-knop ‘Generate Random Password‘ voor het wachtwoordveld aan te klikken.

Quota’s
De e-mail quota bepaalt in megabites (MB) de maximale ruimte dat uw e-mailaccount in beslag mag nemen.
Stel dat u hier 50 MB instelt, dan zal er geen e-mails meer worden toegelaten tot de mailbox, zodra de mailbox het maximum MB van 50 heeft bereikt.
Door hier het getal 0 in te vullen, wordt er geen limiet ingesteld voor deze mailbox.
Let op! De ruimte die uw mailbox(en) gebruiken, zijn een onderdeel van de ruimte van uw gehele hosting pakket.

Send limit
Deze optie bepaalt hoeveel e-mails er per dag door u of het systeem verstuurd mogen worden vanuit uw hostingpakket.
Deze optie is handig om te voorkomen dat er via uw webhosting, spam wordt verstuurd (bijvoorbeeld bij een gehackte website).
Geadviseerd wordt om hier altijd een limiet in te stellen, bijvoorbeeld 250 of 500 e-mails per dag.

Let op! Het is bij Coenradi Hosting & Design niet toegestaan spam te versturen, of mailingen te versturen die meer dan 200 mailtjes binnen een half uur versturen. Hierdoor worden de servers van Coenradi Hosting gezien als spam server, en komen de mailtjes bij geadresseerden in de spam box.

Nadat u alle velden heeft ingevuld, klikt u op ‘save’ en is uw nieuwe e-mailadres aangemaakt. U kunt hier ook direct gebruik van maken.

E-mail doorsturen naar een ander e-mailadres

Wilt u een e-mailadres gebruiken dat past bij uw domeinnaam, maar uw e-mails liever ontvangen op een andere e-mailadres, dat is mogelijk.
Hiervoor kunt u via uw DirectAdmin beheerpaneel een e-mail forwarder aanmaken.

Uw kunt dan gewoon gebruik maken van het e-mailadres, maar alle mails die naar het adres worden gestuurd, zullen doorgestuurd worden naar een ander adres.

INSTELLEN E-MAIL FORWARDER

Log in op uw DirecAdmin beheerpaneel en ga in het menu naar 'E-mail Manager' , 'Forwarders'.

U komt dan op een pagina waar u een forwarder kunt aanmaken of bewerken.
U kunt alleen e-mail door laten sturen van een bestaand domeinnaam af naar een gewenst mailadres.

Het adres waar u de mail naar laat doorsturen hoeft geen adres te zijn dat past bij uw domeinnaam.
Het kan bijvoorbeeld een e-mailadres van Gmail of Outlook zijn. Klik op de knop ‘Create e-mail forwarder‘.

U krijgt dan een nieuwe pagina te zien met (in principe) twee velden. In het eerste adres typt u het e-mailadres dat u wilt forwarden naar een ander e-mailadres.
In het tweede adres typt u het e-mailadres waar u de mail naar toe wilt laten sturen.

Mocht je meerdere e-mailadressen naar één bepaald e-mailadres willen doorsturen heb je rechts naast het eerste veld een + teken staan.
Klik hierop als je meerdere mailadressen wilt toevoegen.

Mocht je de de doorgestuurde mail naar meerdere e-mailadressen door willen sturen, is dat mogelijk door de extra gewenste e-mailadres in te vullen nadat je op de + teken rechts naast het 2e veld hebt geklikt.

Klik op de knop 'create' om je aanvraag te voltooien.

Een autoreply instellen

Wanneer u tijdelijk niet via e-mail bereikbaar bent, kunt u via uw DirectAdmin beheerpaneel een autoresponder instellen.
Iedereen die u tijdens uw afwezigheid een e-mail stuurt, ontvangt direct een e-mail met het bericht dat u tijdelijk niet in staat bent te reageren op e-mailberichten.
De tekst van dit bericht kunt u uiteraard zelf bepalen.

EEN AUTORESPONDER INSTELLEN

Log in op uw DirectAdmin beheerpaneel en ga naar 'E-mail Manager', 'Autoresponders'.
Dan komt u op de volgende pagina terecht:
Klik op de knop 'create autoresponder', dan kom je op de volgende pagina terecht, welke ingevuld kan worden.
Responder Adress:
In het eerste veld vult u het e-mailadres in waarvoor de autoresponder wordt ingesteld.
dit moet uiteraard een bestaand e-mailadres zijn. Alle mailberichten die op dit e-mailadres binnenkomen,
zullen een auto-responder ontvangen.

Responder Message:
In het berichtenvak kunt u het bericht typen dat in de autoresponder moet komen te staan.

CC:
Wilt u een kopie ontvangen van de verzonden autoresponder, vul dan in het CC-vakje het adres in waar de kopie van de
automatische response e-mail moet worden gestuurd. Hiervoor dient u wel het vinkje voor 'CC' aan te vinken.

Heeft u alle velden ingevuld, dan klikt u op ‘Save’ en is de autoresponder ingesteld.
U kunt voor elk bestaand e-mailadres een aparte autoresponder aanmaken.

Een e-mail vakantiebericht instellen

Ben je van plan er tussen uit te gaan, dan kun ervoor zorgen dat iedereen die jou een mailtje stuurt, automatisch een bericht krijgt dat je op vakantie bent.
Een vakantiebericht kan worden vergeleken met een autoresponder en werkt vrijwel op dezelfde manier.
Het enige verschil is, dat er in een vakantiebericht een periode wordt gespecificeerd.
Hieronder lees je hoe je dit kunt instellen.

VAKANTIEBERICHT INSTELLEN

Log in op het DirectAdmin beheerpaneel. Ga naar 'E-mail Manager', 'Vacation Messages'.
Dan krijg je het de volgende pagina te zien:
Klik op de knop 'set vacation message', dan kom je op de volgende pagina terecht, welke ingevuld kan worden.
Vul de benodigde velden in. zoals beschreven in de tekst voor het aanmaken van een autoresponder.
Aan het begin van het formulier heb je de mogelijkheid een periode te specificeren.
De servertijd geeft de actuele tijd van de server aan en die wordt gebruikt voor het bepalen van het tijdstip waarop het bericht wordt verstuurd.

Na het invullen van alle benodigde velden, klik je op ‘Create’ en je vakantiebericht is ingesteld.
Je kunt desgewenst voor elk e-mailadres in je account een apart vakantiebericht aanmaken.